To år gammelt barn døde etter traktorulykke


To år gammelt barn døde etter traktorulykke

Et to år gammelt barn døde etter traktorulykke i Melhus torsdag.

Saken oppdateres.

Siste innlegg

Har du innspill til redaksjonen? Vi vil gjerne høre fra deg!
 • Flyteknikerstreiken: Partene møtes hos Riksmekleren

  Det er grunnleggende uenighet på flere sentrale punkter, sa Riksmekleren før partene i flyteknikerstreiken startet opp forhandlingene fredag.

  NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) fortsatte fredag samtalene etter at meklingen ble tatt opp igjen hos Riksmekleren torsdag ettermiddag.

  – Vi har hele dagen. Vi bruker den tiden vi trenger, sa riksmekler Carl Petter Martinsen til pressen før møtet startet.

  – Situasjonen er slik den var da vi gikk fra hverandre i går, det vil si at det er ganske mange uavklarte spørsmål. sa Martinsen videre.

  Han sier inntrykket er at begge parter ønsker å få til en løsning.

  – Vi må forholde oss til at det er konflikt, og at det er ganske grunnleggende uenighet på en del sentrale punkter. Men det betyr ikke at det ikke er en vei videre, og det er den veien vi forsøker å finne sammen, sa Martinsen.

 • Starter etterforskning av ulovlig ransaking

  Spesialenheten har iverksatt etterforskning av saken til en mann i 40-årene som denne uken ble frikjent i lagmannsretten for dyrking av cannabis hjemme.

  Mannen ble også frikjent for innføring av cannabisfrø etter at lagmannsretten slo fast at ransakingen av boligen hans i september 2020 var ulovlig, og at cannabisbeslaget gjort under ransakingen ikke kunne brukes.

  Spesialenheten bekrefter overfor mannens advokat, Wahid Shah, at de starter etterforskning for å se om det fra politiets side er begått en straffbar handling i saken. Det skriver Dagbladet.

  Mannen som ble frikjent bruker cannabis medisinsk.

 • Ytterligere tre døde i demonstrasjoner i Ecuador

  Demonstranter i kamper med politi under demonstrasjoner mot Ecuadors regjering. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB

  Ytterligere tre personer har mistet livet denne uken i forbindelse med protestene mot regjeringen i Ecuador, ifølge lokale menneskerettighetsorganisasjoner.

  Det siste offeret var en 39 år gammel demonstrant som ble skutt og drept torsdag, ifølge Alliansen av menneskerettsorganisasjoner. Det skjedde da sammenstøt ved nasjonalforsamlingen i hovedstaden Quito spredte seg til en park i nærheten.

  Politiet brukte tåregass mot demonstranter fra urbefolkningen som forsøkte å storme kongressbygningen. Demonstrantene kastet steiner, fyrverkeri og molotov cocktails mot politiet.

  Til sammen er det nå rapportert om seks personer som har dødd i løpet av elleve dager med demonstrasjoner mot regjeringen. 92 er skadet og 94 sivile er pågrepet, ifølge alliansen. Myndighetene har opplyst at 177 politifolk og soldater er skadet.

 • Stortinget har brukt 4,5 millioner på skatteråd

  I fjor høst varslet presidentskapet på Stortinget en ekstern gjennomgang av skatteforholdene i pendlerbolig-saken.

  Nå viser det seg at advokatfirmaet Grette hittil har fakturert Stortinget 4,5 millioner kroner for jobben, melder VG.

  Dette beløpet er tre ganger så høyt som skattekravet Stortingets administrasjon har fått varsel om fra Skatteetaten.

  Nå varsler stortingspresident Masud Gharahkhani en slutt på advokatbruken, som er innleid av stortingsadministrasjonen.

  – Vi kommer ikke til å bruke eksterne advokater på dette fremover, sier han til VG.

  Over en halv millioner av advokatutgiftene har blitt brukt på Gharahkhanis vakt.

  På spørsmål fra avisen om innkjøpet av advokatråd, svarer han:

  – Jeg tror at spørsmålene om behovet for den kompetansen, de må du ta med stortingsdirektøren.

 • Transportfly styrtet i Russland

  Fire mennesker mistet livet og fem ble skadet da et militært transportfly styrtet i byen Rjazan sørøst for Moskva.

  – Ifølge foreløpig informasjon, døde fire personer som følge av et flykræsj i området ved Mikhailovskij-motorveien i byen Rjazan, opplyser den regionale administrasjonens kriseenhet til statlige medier.

  Transportflyet som styrtet natt til fredag, var av typen II-76, ifølge nyhetsbyrået Ria. Rjazan ligger rundt 20 mil sørøst for Russlands hovedstad.

 • VG: 30 flyvninger innstilt i dag

  30 flyvninger innenlands og til og fra Norge er innstilt fredag, melder VG.

  Disse fordeler seg på 12 Widerøe-flyvninger, 12 SAS-flyvninger, 3 Flyr-flyvninger og 3 KLM-flyvninger.

  Dette skjer samme dag som det er forventet stor sommerutfart på norske flyplasser.

  Bakteppet for er mannskapsmangel og flyteknikerstreiken, som setter stadig flere fly på bakken.

 • Delvis kontroll på skogbrannen ved Dombås

  Brannen ved Dombås som startet mandag, har blusset opp igjen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  Brannmannskaper jobber fremdeles med få kontroll på en skogbrann mellom Dombås og Dovre sentrum, samme sted som det brant mandag og tirsdag denne uken.

  Brannen blusset opp igjen torsdag kveld, og skogbrannhelikopter og bakkemannskap ble satt inn i slukkingsarbeidet.

  Fredag morgen er det delvis kontroll på brannen, opplyser vaktleder Eirik Haugen ved Innlandet 110-sentral til NRK.

  På grunn av stein som har løsnet i dalsiden, er det ikke mulig for brannmannskaper å ta seg inn i området til fots. Et brannhelikopter som står på Dombås, settes igjen inn i slukkingsarbeidet fredag formiddag, melder kanalen.

  Brannmannskaper fra nabokommunene blir også satt inn i arbeidet.

 • Elsparkesyklist mistet lappen i Oslo sentrum

  En person på elsparkesykkel ble ved 23-tiden torsdag kjørt inn av politiet etter mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

  Det skjedde i Henrik Ibsens gate i Oslo sentrum.

  Litt senere på kvelden melder politiet på Twitter at vedkommende ble målt til over lovlig verdi. Resultatet ble førerkortbeslag.

  15. juni kom det nye regler for bruk av elsparkesykler. Nå er det forbudt å kjøre elsparkesykkel og andre små elektriske kjøretøy hvis du er påvirket av alkohol eller et annet berusende eller bedøvende middel. Det er den alminnelige promillegrensen på 0,2 som gjelder.

 • De konservative taper to lokalvalg

  Stemmene telles i Crediton i Devon etter valget torsdag som den liberaldemokratiske kandidaten vant. Også i Wakefield i Nord-England tapte de konservative. Foto: Andrew Matthews, PA / AP / NTB

  Liberaldemokratene og Labour har vunnet hvert sitt av to suppleringsvalg til det britiske Parlamentet torsdag i et ydmykende nederlag for de konservative.

  Før det endelige resultatet forelå, sa Liberaldemokratene at deres kandidat Richard Foord har vunnet et mandat i Devon i Sør-England som de konservative har holdt siden 1880-tallet. Sist vant de med et flertall på 24.000 stemmer.

  – Dette ser ut som en klar seier. Folket i Tiverton and Honiton har hevet røsten for landet, sa en talsmann for Liberaldemokratene.

  Samtidig ble det klart at Labour har tatt et mandat i valgkretsen Wakefield i West Yorkshire i Nord-England som var en sikker krets for Labour i alle år inntil de konservative tok den i valgskredet i 2019.

  Grunnen til at det arrangeres suppleringsvalg i de to kretsene, er at de konservative representantene måtte gå av, den ene for å ha sett på porno under et møte i Parlamentet, den andre etter å ha blitt dømt til fengsel for overgrep på en 15 år gammel gutt.

 • Våpenlov vedtatt i Senatet

  Det amerikanske senatet vedtok torsdag kveld en tverrpolitisk våpenlov som blant annet åpner for mer bakgrunnssjekk.

  Den nye loven ble vedtatt med 65 mot 35 stemmer etter at 65 senatorer, mer enn de 60 som trengs, tidligere på dagen stemte for å oppheve en filibuster som konservative republikanere prøvde å få til.

  Loven går nå videre til Representantenes hus, der Demokratene har flertall og den derfor blir vedtatt.

  Våpenloven innebærer strengere bakgrunnssjekk av de yngste våpenkjøperne, skal hindre folk som er dømt for vold i hjemmet i å ha våpen og gjøre det lettere for myndighetene å ta våpnene fra folk som blir erklært farlige.

  Loven møtte motstand fra flertallet av republikanere i Senatet, der konservative republikanere tok i bruk filibustertaktikken, som handler om å uthale prosessen.

 • UDI legger ned flere mottaksplasser

  Det er færre ukrainske flyktninger på norske asylmottak, som her ved Nasjonalt mottakssenter i Råde. UDI reduserer dermed kapasiteten flere steder. Foto: Javad Parsa, NTB

  Flere ukrainske flyktninger bosettes, og det er dermed behov for færre mottaksplasser. UDI stenger derfor flere mottak og reduserer kapasiteten.

  – Vi kommer til å legge ned flere akuttinnkvarteringer i tiden fremover, skriver fagdirektør Steinar Munch Rotevatn i UDI til Dagsavisen.

  Per midten av juni hadde om lag 12.500 ukrainske flyktninger enten blitt bosatt eller var på vei til å bli det. UDI mener nå at det totale antallet ukrainske flyktninger ender på 35.000 i år.

  UDI opplyser at det er sendt ut oppsigelse for 1500 plasser som trer i kraft fra juli. I Oslo blir nær 900 akuttplasser lagt ned.

  – Samtidig kommer det fortsatt mange flyktninger fra Ukraina til Norge. Situasjonen kan raskt endre seg. Det er derfor viktig at vi opprettholder noe beredskapskapasitet, opplyser Rotevatn.

  Planen er å ha 5.000 mottaksplasser til flyktninger fra Ukraina i høst.

 • Koronavaksinen reddet 20 millioner liv

  Nærmere 20 millioner liv ble reddet av koronavaksinen det første året, men enda flere kunne vært reddet om flere var blitt vaksinert, viser en ny studie.

  Studien som er offentliggjort i tidsskriftet The Lancet, baserer seg på data fra 185 land og territorier mellom desember 2020 og desember 202. Kina er ikke tatt med på grunn av det høye folketallet og de strenge tiltakene som hindrer smitte.

  Studien konkluderte med at 19,8 millioner liv ble reddet ut av potensielt 31,4 millioner dødsfall om ingen vaksiner var tilgjengelig. Ytterligere 600.000 liv kunne vært reddet om hvert lands mål om å vaksinere minst 40 prosent av befolkningen innen slutten av 2021 var nådd.

  Tallene viser at vaksinen hindret 4,2 millioner dødsfall i India, 1,9 millioner i USA, 1 million i Brasil, 631.000 i Frankrike og 507.000 i Storbritannia.

 • Deler av E6 ødelagt etter jordras ved Nordkjosbotn

  Et jordras gikk over E6 i Oteren ved Nordkjosbotn i Troms torsdag kveld. Ingen biler ble tatt, men deler av veien er ødelagt.

  Troms politidistrikt opplyste om raset på Twitter i 19.20-tiden.

  – Veien er stengt i påvente av geologer. Det har gått et stort skred med store steiner. Noe av veien er ødelagt, sa operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt til NTB i 22-tiden.

  Kort tid senere opplyste Vegtrafikksentralen at ett felt var åpnet for trafikk, og at det var manuell dirigering på stedet.

 • Flytekniker-streiken: Fortsetter megling i morgen

  NHO og flyteknikerne satt i møter i kveld, og fortsetter meglingen hos Riksmegleren i morgen.

  Dette melder NRK.

  – Det er for tidlig å si om det er veldig fremgang, men jeg synes det er en viss utvikling i positivt retning … I den forstand at man har en god forståelse for hverandre, sier megler Carl Petter Martinsen til NRK.

  Klokken 19 sa han til NRK at mye gjenstår når det gjelder økonomi.

  Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) ønsker en lønnsøkning på 60 kroner timen, som utgjør 17 prosent.

 • Snusing kan påvirke sæden

  Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB

  Menn som snuser kan ha ti prosent lavere mulighet til å bli far, ifølge en svensk studie.

  – Det mest interessante er at dette kan brukes på fertilitetsklinikker og hjelpe personer med å få barn, sier overlege Jonatan Axelsson.

  Axelsson understreker at det er behov for flere studier for å avklare om det er en årsakssammenheng mellom snusing og spermkvaliteten.

  Tidligere studier har gitt motstridende resultater.

 • P-piller øker risikoen for hjerneslag

  Prevensjonsmiddelet p-piller øker risikoen for hjerneslag og risikoen er størst gjennom det første året, ifølge en studie.

  Det samme gjelder hormonbehandling i overgangsalderen, ifølge studien fra Uppsala universitet i Sverige.

  Forskerne bak studien understreker imidlertid at de fleste kvinner tåler hormonbehandling og kan dra nytte av de positive effektene. P-piller forhindrer uplanlagte graviditeter og kan forebygge mange kvinnesykdommer, blant annet eggstokkreft og livmorkreft.

  Studien baserer seg på data fra over 250.000 kvinner fra den britiske biomedisinske databasen UK Biobank. Forskerne sammenlignet forekomsten av hjerneslag og hjerneblødning mellom kvinner som benyttet og som ikke benyttet seg av hormonbehandling.

 • Etterforsker mulig maktmisbruk på politifest

  Deltagere på en politifest et sted på Østlandet tidligere i år er under etterforskning av Spesialenheten for mulig misbruk av overmaktsforhold.

  – Det gjelder en sammenkomst eller en fest med blant annet mannlige politibetjenter og kvinnelige politistudenter, sier påtalefaglig etterforskningsleder Thomas Arntsen ved Spesialenheten for politisaker til Dagbladet.

  Han vil ikke si når eller hvor festen fant sted, annet enn at det skjedde innenfor Sørøst politidistrikts område, som omfatter Vestfold og Telemark, samt det geografiske området Buskerud.

  Det er flere enn én mistenkt i saken, og de mistenkes for misbruk av overmaktsforhold og anskaffelse av seksuell omgang ved å misbruke et overmaktsforhold.

  – Ingen av de mistenkte erkjenner straffskyld. Vi mener å ha et godt bilde av hva som har hendt, sier Arntsen.

 • Lufthansa kansellerer 2.000 flyvninger i juli

  Lufthansa kansellerer ytterligere 2.000 flygninger fra tyske flyplasser i juli. Arkivfoto: Morten Holm / NTB

  Det tyske flyselskapet Lufthansa kansellerer ytterligere 2.000 flyvninger i juli fra flyplassene i Frankfurt og München. Årsaken er mangel på arbeidskraft.

  Beskjeden kommer to uker etter at selskapet kunngjorde at de kansellerer 900 flyvninger i juli.

  – Kanselleringene vil påvirke særlig innenlandsreiser i Tyskland og reiser i Europa, men ikke de klassiske feriestedene som er særlig brukt i sommersesongen, opplyste selskapet i en uttalelse torsdag.

  Det kan komme endringer i avganger, la de til.

  Passasjerer som reiser med Lufthansa vil få beskjed om kanselleringer umiddelbart og selskapet sier at der det er mulig vil passasjerer bli flyttet til andre avganger. Innenlandsflyvninger kan bli erstattet med tog og buss, opplyser de videre.

 • E6 stengt ved Nordkjosbotn i Troms etter jordras

  Det har gått et jordras over E6 i Oteren ved Nordkjosbotn i Troms. Ingen biler skal ha blitt tatt av raset, men veien er stengt.

  Politiet opplyste om raset på Twitter i 19.20-tiden.

  – Statens vegvesen har stengt veien og sendt personell til stedet for å vurdere sikkerheten samt opprydning, skriver Troms politidistrikt.

  Det er ikke meldt om at noen biler er tatt av raset, legger de til.

Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.Source link

Leave a Comment

x
website average bounce rate